دوره 10، شماره 3 - ( 10-1395 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 314-302 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jaberalansar Z, Tarkesh Esfahani M, Basiri M, Pourmanafi S. Effects of environmental factors on forage production of Steppe and semi Steppe rangelads in western part of Isfahan province. مرتع 2017; 10 (3) :302-314
URL: http://rangelandsrm.ir/article-1-398-fa.html
جابرالانصار زهرا، ترکش اصفهانی مصطفی، بصیری مهدی، پورمنافی سعید. اثر عوامل محیطی بر میزان تولید علوفه مراتع استپی و نیمه‌استپی نیمه غربی استان اصفهان. مرتع. 1395; 10 (3) :302-314

URL: http://rangelandsrm.ir/article-1-398-fa.html


دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده:   (5858 مشاهده)

در این پژوهش، اثر عوامل محیطی بر تولید گونه‌های گیاهی در برخی سایت‌های مرتعی استان اصفهان بررسی شد. نمونه‌برداری به روش سیستماتیک- تصادفی در طول ده سال (1387- 1377) انجام گرفت. در منطقه استپی تعداد چهار ترانسکت موازی به طول 400 متر و در منطقه نیمه‌استپی 6 ترانسکت به طول 200 متر مستقر شد. در طول هر ترانسکت در مراتع استپی منطقه مورد مطالعه تعداد 15 پلات (1×2) و در نیمه‌استپی تعداد 10 پلات (1×1) قرار داده شد. در هر پلات تولید گونه‌های گیاهی به روش نمونه‌گیری مضاعف محاسبه گردید. لایه‌های رقومی متغیرهای بیواقلیمی و توپوگرافی در محیط 1/10 ArcGIS تهیه و مقادیر مربوط به سایت‌های مرتعی استخراج گردید. نمونه‌های خاک از سایت‌های مرتعی برداشت و برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک اندازه‌گیری شد. از آنالیز تطبیقی متعارفی برای بررسی ارتباط بین عوامل محیطی و تولید گونه‌های گیاهی و از روش خوشه‌بندی برای گروه‌بندی سایت‌های مرتعی استفاد گردید. نتایج نشان داد که متغیرهای حداقل دما در سردترین ماه، میانگین دمای سالیانه، هدایت الکتریکی، درصد کربنات کلسیم و شن در منطقه استپی و عوامل بارندگی در مرطوبترین ماه، بارندگی سالانه، ارتفاع، ماده آلی و پتاسیم در منطقه نیمه‌استپی به­عنوان تاثیرگذارترین عوامل بر تولید گونه‌های گیاهی مطرح می‌باشند. همچنین بیشترین میزان میانگین تولید در منطقه استپی و نیمه‌استپی (4/64 و 1/144 کیلوگرم در هکتار) به ترتیب متعلق به فرم رویشی بوته‌ای (2/61درصد) و گندمیان (8/55 درصد) می باشد.

متن کامل [PDF 448 kb]   (2233 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/10/4 | پذیرش: 1395/10/4 | انتشار: 1395/10/4

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مرتع می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Rangeland

Designed & Developed by : Yektaweb